Tarihin önemli isimlerinden Nasreddin Hoca’nın da yaşamına tanıklık etmiş, köklü tarihi ve kültürü ile Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri.

Tarihin önemli isimlerinden Nasreddin Hoca’nın da yaşamına tanıklık etmiş, köklü tarihi ve kültürü ile Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri. Konya gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip. Sadece kültür turizmi için değil inanç turizmi için de her yıl binlerce yerli ve yabancı turist burayı ziyaret ediyor. Konya’nın ruhani bir tarafı var gerçekten…

Mevlana Müzesi

Tarihin önemli isimlerinden Nasreddin Hoca’nın da yaşamına tanıklık etmiş, köklü tarihi ve kültürü ile Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri. Konya gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip. Sadece kültür turizmi için değil inanç turizmi için de her yıl binlerce yerli ve yabancı turist burayı ziyaret ediyor. Konya’nın ruhani bir tarafı var gerçekten…

  • Konya, Karatay
  • 60 km
  • Şemsi Tebrizi Camii

    Günümüzde Mevlâna Türbesi’nden önce ziyaret edilmeye başlanılan Şems’in makamı olarak bilinen Şems Tebrizi Camii’nin inşa tarihi 13. Yüzyıla kadar gerilemektedir. Bugün görünen yapı ise 1510 yılında mescidi ile tekrar inşa edilmiş ve genişletilmiştir. Şems Tebrizi Camii’nin kim tarafından yaptırıldığı bilinmemektedir. 

    Karatay Medresesi

    Anadolu Selçuklu zamanında yaptırılan Karatay Medresesi, devrine ait çini ve taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri. Özellikle medresenin giriş kapısı oldukça görkemli bir taş işçiliği örneği oluşturuyor.

  • Konya, Karatay
  • 75 km
  • Selimiye Camii

    İnşaatı Sultan II. Selim Dönemi’nde olan ve 1567 yılında tamamlanan Selimiye Camii, Mevlâna Dergâhının batısında yer almaktadır. Konya’da yer alan klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan caminin Mimar Sinan tarafından yaptırıldığı söylenmektedir. 

    Kesme taş işçiliği ve tek şerefeli iki minaresi ile Konya’da mutlaka görülmesi gereken dini yapılardan biridir. İl merkezinde yer alan camiye yürüyerek kolaylıkla ulaşılmaktadır.  

  • Sultan Selim Câmii, Aziziye, Müze Alanı Cd. No:5, 42030 Karatay/Konya
  • 50 km
  • Alaeddin Camii

    Konya’nın tarihi çekirdeğini oluşturan bir höyük olan Alaeddin Tepesi’nde yer alan Alaeddin Camii, Anadolu Selçuklu Dönemi’nin en önemli ve en büyük camilerinden biridir. 

    I. Alaeddin Keykubat Dönemi’nde 1221 yılında inşası tamamlanan camii, İslam mimarisi tarzında inşa edilmiş ve üzeri toprak ve ağaçla örtülüdür. Yapıda Bizans ve Roma dönemlerine ait mermer sütunlar da kullanılmıştır.

    Çatalhöyük Kenti

    2 höyükten ve 18 neolitik katmandan oluşan Çatalhöyük’ün doğu höyüğü MÖ 7400 ve 6200 yılları arasına batı höyüğü ise MÖ 6200 ve 5200 yılları arasına tarihlenmektedir.

    Söz konusu olan 18 katmanda yerleşik hayata geçişi vurgulayan rölyefler, duvar resimler ve heykeller yer almaktadır. Çatalhöyük’ün yapısı içlerine çatıdan girilen bitişik evler ve sokağı olmayan yerleşim yerlerinden oluşmaktadır. Evrensel bir değeri olan Çatalhöyük, 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yerini almıştır. 

    Konya il merkezine 50 km mesafede yer alan Çatalhöyük’e kendi özel aracınızla veya Konya – Karaman treni ile Çumra’ya ulaştıktan sonra minibüsleri kullanarak ulaşım sağlanmaktadır.  Giriş ücreti bulunmamaktadır.

    Kilisrta Antik Kenti

    Konya’nın Kapadokya’sı olarak bilinen antik kent, şehir merkezine 34 km mesafede Hatunsaray Bucağı/ Gökyurt Köyü sınırları içerisindedir. Roma ve Helenistik dönemlerden kalma, yerleşik hayata dair izler bulunduran antik kentte, Roma zamanına ait bir mezarda Kilistra isminin geçmiş olduğu ortaya çıkarılmıştır. 

    Antik kent içerisinde oyulmuş evler, kiliseler, sarnıç kalıntıları ve kaya mezarları gibi ülkemizde mutlaka görülmesi gereken yapılar bulunmaktadır. Ayrıca dileyen misafirlere Gökyurt Köyü’nde konaklama imkânı da sunulmaktadır.  

  • Kilistra Katır İni, Gökyurt, 42005 Meram/Konya
  • 45 km
  • Atatürk Müzesi

    Konya il merkezinde Atatürk Caddesi’nde bulunan Atatürk Evi ve Müzesi, 1912 yılında inşa ettirilmiştir. 20.yüzyıl mimari özelliklerini yansıtan yapı 1954 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır. 

    Müze içerisinde Atatürk’ün kullandığı eşyalar ve elbiseler ile Konya’nın Kurtuluş Savaşı’ndaki görevini anlatan fotoğraf, belge ve gazete küpürleri sergilenmektedir. 

    Sille Aya Elena Kilisesi

    Konya’nın merkez ilçelerinden biri olan Selçuklu ’da yer alan Sille Aya Elena Kilisesi 327 yılında Constantin ’in annesinin Kudüs ziyaretine giderken Konya’ya da uğraması sonucu Hristiyanlara mabet yaptırmaya karar vermesi sonucunda inşa edilmiştir.

    Erken Hristiyanlık Dönemi’nin merkezlerinden biri olan Sille’de yıllarca onarım gören kilise günümüze dek ulaşmayı başarmıştır.  Kilisenin kapısının üzerinde Yunan harfleri ile yazılı 1833 tarihli tamir kitabesi yer almaktadır. 

    İnce Minare Müzesi

    1254 yılında Selçuklu veziri tarafından hadis ilminin okutulması için kurulmuş olan İnce Minare Medresesi, Alâeddin Camii’nin batısında yer almaktadır. 

    Medresenin dikkat çekici mimari özellikleri ise Selçuklu taş işçiliğini yansıtan taç kapısının üzerinde yer alan kabartmalı geometrik ve bitkisel motiflerin süslemeleri ile yazılmış olan Yasin ve Fetih sureleridir. 1901 yılında çift şerefeli medresenin birinci şerefesine kadar olan kısmı yıkılmıştır. 

    1956 yılında günümüze kadar ise müze olarak kullanılan medresede Beylikler, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait ahşap ve taş eserler sergilenmektedir. 

    Katolik Kilisesi

    1910 yılında inşa edilmiş olan Katolik Kilisesi, Alaeddin Tepesi’nin güneyinde Muzaffer Caddesi’nde yer almaktadır. 

    Yapımında kesme düzgün Sille taşları kullanılmış olan bu dini ve tarihi yapı Hristiyanların ibadet merkezlerinden biri olup Konya’da görülmesi gereken eserlerden biridir.  

    Karatay Lavanta Bahçeleri

  • Konya, Karatay
  • 80 Binde Devri Alem Parkı

    Konya'nın Meram ilçesinde yer alan 80 Binde Devri Alem Parkı özellikle çocukların son derece ilgisini çekmektedir. Birbirinden farklı hayvanların, tarihi mekanların, camilerin ve çizgi film karakterlerinin minyatürünün bulunduğu park hem halk hem de turistler tarafından büyük bir ilgi ile ziyaret edilmektedir. Özellikle devasa dinazorların olduğu bölgenin yoğun bir şekilde ilgi gördüğünü ifade edebiliriz.

  • Meram/Konya
  • 65 km
  • Tropikal Kelebek Bahçesi

    Konya'nın en güzel yerlerinden biri olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, içerisinde onlarca kelebek türünün yer aldığı eşsiz bir yerdir. Egzotik bitkiler ve kelebek çeşitleri ile hem çocukların hem de yetişkinlerin ilgisini çeken bahçeyi Konya ziyaretiniz sırasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Selçuklu/Konya
  • 62 km
  • Japon Parkı

    Konya'nın en ünlü parklarından biri olan Kyoto Japon Parkı hem turistlerin hem de yerli halkın ilgisini çeken son derece harika bir parktır. Tamamen Japon kültürünü yansıtan bir yapıya sahip olan park içerisinde büyük Japon balıklarının yer aldığı bir yapay gol bulunur. Hayatınızda görmediğiniz büyüklükte Japon balıklarına rastlayacağınız parkta Japon yemeklerinden biri olan suşinin tadına da bakabilirsiniz. Bunun yanı sıra dilerseniz kafe ve restoran kısmında oturabilir dilerseniz park kısmında oturabilirsiniz.

  • Selçuklu/Konya
  • 63 km
  • Obruk Hanı

    Karatay ilçemizde yer alan Obruk Hanı 13. yüzyıla tarihlendirilmektedir. Bir Selçuklu eseri olan Obruk Hanı’nın yanıbaşında bir çöküntü alanından oluşan Kızören Obruğu yer almaktadır. Bu çöküntü gölü Obruk Hanı’nın tarihte hizmet verdiği dönemde su ihtiyacını karşılamıştır. Obruk Hanı ve Kızören Obruğu, Konya’nın yaklaşık 70 km kuzeydoğusunda Konya-Aksaray güzergahından Obruk mahallesi girişinde yer almaktadır.

    Yerköprü Şelalesi

    Yerköprü coğrafyası ve doğal güzellikleri ile şehre gelen turistleri kendine hayran bırakıyor. Konya'nın Hadım ilçesinde yer alan Yerköprü şelalesi, ziyaretçilerine adeta görsel bir şov sunuyor. Yerköprü şelalesi Göksu Nehri'nin de üzerinde yer alıyor. Siz de bu eşsiz doğa harikasını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Hadim/Konya
  • 107 km
  • Beyşehir Gölü

    Türkiye'nin üçüncü büyük gölü olarak bilinen Beyşehir Golü, zengin bitki örtüsü ve doğal güzellikleri ile Konya'ya gelen pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Kamp yapabileceğiniz alanlarda bulunan Beyşehir Gölü Milli Parkı'nı ziyaret ederek şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşabilirsiniz.

  • Beyşehir/ Konya
  • 154 km
  • Meram Bağları

    Konya'nın Meram ilçesinde yer alan ve doğal güzellikleri ile gelenleri kendine hayran bırakan bir yerdir. Konya'nın en sıcak günlerinde dahi serin bir havaya sahip olan Meram Bağları, çam kokulu havası ve akarsuyu ile görülmeye değer bir yer. Mesire yeri ve içerisinde bulunan restoranlar Meram Bağları'nı eşsiz bir hale getiriyor.

  • Meram/ Konya
  • 61 km
  • Bilim Merkezi

    Konya gezilecek yerler listenizde mutlaka yer alması gereken bir diğer yer ise Konya Bilim Merkezidir. Tematik atölyeler, dünyamız sergisi, vücudumuz sergisi, evrenimiz sergisi, bilimin sultanları gibi pek çok sergisi ve görülecek yerleri olan Bilim Merkezi özellikle çocuklar için son derece faydalı bir yerdir. Konya ziyaretiniz sırasında Konya Bilim Merkezi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Selçuklu/Konya
  • 65 km
  • YETİŞKİN SAYISI (12+ YAŞ)
    0
    ÇOCUK SAYISI
    0
    BEBEK SAYISI (0-5 YAŞ)
    0
    ONAYLA
    GİRİŞ TARİHİ

    20.01.2022

    AYRILIŞ TARİHİ

    20.01.2022

    KİŞİ VE ÇOCUK SAYISI

    0 kişi,0 çocuk,0 bebek